Souhlasím se shromažďováním a zpracováním souborů cookies, které zpracovává společnost Google v souladu se svými Zásadami. Více informací ZDE. Rozumím

Tento obchod mohou využívat pouze plnoleté osoby. Jestliže plnoletí nejste, prosím opusťte tyto stránky.   

Bylo vám již 18 let? 


souhlasím

               

Motorový olej

Jaký účinek má používání produktu Metabond eco?

Metabond eco snižuje tření vznikající ve spalovacím motoru, které běžně ubírá 25% z energie vytvořené pohonnou hmotou. Metabond eco snižuje tření přibližně o 60%. Keramické nanočástice obsažené v tomto produktu se pomocí motorového oleje rozptýlí na místa, kde vzniká tření. Namáhané kovové povrchy zacelí, vyhladí a vytvoří na nich velmi tenkou a tvrdou vrstvu, která dále chrání tyto povrchy před opotřebováním. Na základě typu motoru a kilometrového nájezdu (motocykly, osobní automobily, nákladní automobily, lodě, atd.) je v závislosti na počtu otáček, teplotách a množství používaného mazacího oleje vybrán specifický produkt.

Proč doporučujeme před výměnou oleje provést výplach motoru?

 Pro maximální péči o motor doporučujeme použít produkt Metabond CL, který rozpouští usazeniny a nečistoty vznikající v každém spalovacím motoru. Tyto škodlivé látky jsou následně odvedeny z motoru společně se starým olejem. Metabond CL se aplikuje přibližně 10 minut před výměnou oleje (těchto 10 minut musí být motor v chodu). Kromě této funkce plní Metabond CL i funkci předběžného ošetření pro snížení tření v motoru.

Jak dlouho vydrží ochrana kovových povrchů?

Pomalý úbytek kovových povrchů způsobený zatěžováním motoru je kompenzován Metanondem, který je neustále součástí mazacího oleje. Metabond poškozená místa opraví (nahradí novými molekulárními vazbami Mtabond-kov). Metabond se stává součástí kovových povrchů, takže jsou tyto povrchy chráněny po celou dobu aplikace (interval výměny oleje).

Převodovky

Lze použít Metabond GT Plus pro ošetření automatických převodovek?

Metabond GT Plus se za žádných okolností nesmí aplikovat do automatických převodovek, protože tento výrobek výrazně snižuje tření. Používá se pouze v manuálních převodovkách, diferenciálech (kromě samosvorných) a jiných ozubených soukolích, kde je žádoucí snižování tření.

Palivo

Jaké produkty Metabond se používají jako přídavky do paliva a jaký je důvod jejich použití?

Metabond nabízí aditiva do benzínu Megalene Plus a do motorové nafty Megasel Plus. Hlavním úkolem těchto aditiv je zlepšování procesu hoření a spalování, což má za následek lépe spálenou směs a tím snížené emise výfukových plynů (například snížení množství pevných částic, které ucpávají filtry pevných částic, poškození EGR ventilu, katalyzátoru). Další schopností těchto aditiv je čištění a mazání systému dopravy paliva (čerpadla, vstřikovače, ventily, spalovací komory).

Náklady

Kolik stojí produkty Metabond?

Ceny všech produktů jsou uvedeny na našem eshopu www.metabondcz.com. Pokud budete používat produkty Metabond pravidelně, ušetříte 5-15% nákladů na pohonné hmoty, ušetříte náklady vynaložené na údržbu a náhradní díly, takže se Vám počáteční investice brzy vrátí a dál budete šetřit nejen svůj automobil ale i peníze.

 

Teplotní tabulka motorové oleje SAE: